Kini Siakap Keli boleh didapati di Play Store! Dapatkan sekarang untuk Smartphone anda. Saya mahu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages


Thursday, July 31, 2014


Khairy Jamaluddin hari ini telah memuat naik satu tweet di laman twitternya yang mahukan tindakan undang-undang terhadap seorang individu yang bersikap biadap dengan memuat naik satu status memaki umat islam yang mengalunkan takbir raya di laman facebooknya. 

Status lelaki berkenaan, Mr. Kelvin Yip yang berbunyi "eh hello bastards, i know its hari raya and all but please fucking keep your prayers to the almighty off some loudspeaker at 6.45 a.m in the morning...fucking annoying shit..."

Terjemahan kepada status berkenaan " eh hello anak haram, aku tahu hari ni hari raya tapi tolong perlahankan doa korang kepada tuhan di pembesar suara pada pukul 6.45 pagi..fucking annoying shit".



Walaupun kelihatan Kelvin Yip telah meminta maaf di laman facebooknya, tetapi KJ berkata, " Kiki minta maaf tapi kena charge (and rightly so). Yang ini pun kena charge. Kasi ajar sikit. Once and for all. " yang jelas mahukan lelaki ini di kenakan tindakan mahkamah. - SiakapKeli.com




27 comments:

  1. dah jadi trend la ni, buat dulu kemudian konon2nya menyesal dan mintak maaf..ajar cukup2 malaon ni.biar yg lain tak buat.

    ReplyDelete
  2. Biar jadi pengajaran pada semua tak kira bangsa dan agama...

    ReplyDelete
  3. Jangan melampau sangattt....isu agama isu sensitif...kene kasi ajar PD yg kuang ajar

    ReplyDelete
  4. ajar saja... kalau nanti x ajar nanti jadi ikutan bangsa2 nii.. suka sngt hina agama.. hurmmm...

    ReplyDelete
  5. aku tak kire..aku nk dye kene ikat n seret kt tgh hiway

    ReplyDelete
  6. Too many precented cases dah. This is extreme and I'm sure every Malaysian has gone through proper streams of morale and religious upbringing to differentiate what is considered crossing the line and what is not. Purposefully or not that is secondary in this scenario. Yang salah shall be charged and authorities shall stand firm, fair and stringent in coming up with rules and civil concerns. Alas, values and lessons learnt for others.

    ReplyDelete
  7. Yg dlm gambar bersama gf tu salah Kelvin Yip. Harap jgn fitnah sebelum ivestigation.. kesian yg pihak tak bersalah.

    ReplyDelete
  8. Guna undang2 sendiri laa.. kene ajar individu mcm ni utk pengajaran kpd semua

    ReplyDelete
  9. Maw dok pijak ja bangsat ni dasar komunis

    ReplyDelete
  10. @Kelvin yip: never learn...... respect others first if you expect others to respect you.

    ReplyDelete
  11. Hari ni terlalu ramai bangsa dan agama lain mencaci hina agama Islam yg sedikitpun kita orang Islam di Malaysia khasnya sedikitpun tidak pernah mengucap kata2 menhina dina agama dan bangsa mereka. Tapi masyarakat Islam di Malaysia masih tetap bersabar dan tetap masih rasional...namun kalau sudah berlebihan sangat mana tahan kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pernah? Yang Sahul tu apa cerita. Ko dok mana ni? Rakyat Malaysia tak kira kaum dan agama hari hari saling mencaci. Jangan main tutup sebelah mata lah kawan. Jujurlah dengan diri sendiri.

      Delete
    2. Itu kesilapan Shahul. Dia juga sudah mengakui kesilapan dia. Sikap caci mencaci hanya akan membawa kebinasaan...menjauhkan manusia dari hidayah dan kebenaran. Jika negara kita huru hara semua orang akan menerima akibatnya...so..semua pihak mesti peka terhadap isu-isu yang sensitif dan boleh menimbulkan perpecahan.

      Delete
    3. Kalau hina pm...lepas tu minta maaf... apa respon pm...?
      Jgn double standard? Mesti tegas bila isu sensitif begini..

      Delete
  12. So rude. go learn some manners, dude!

    ReplyDelete
  13. Tindakan harus diambil. Tak kira kaum dan agama. It must stop now. Biar lebih bertanggungjawab menggunakan laman sosial.

    ReplyDelete
  14. Kita ni baik sgt. Org pijak kepala

    ReplyDelete
  15. Nmpknya sdh mjadi kebiasaan isu mghina agama ni. Setiap kali agama Islam dihina tiada tindakan yg diambil ke atas penghina. Tp bila seorg wanita memukul kereta seorg lelaki tua dgn mggunakn steering lock.. semua pihak tak puashati... tmsklh yg bkn Islam.. apa yg sdh jadi ni... Jgn smpi 1 hari nanti ada pula kes bunuh yg terjadi barulh pihak berkenaan nak amik kisah.. Ini bkn senang2 nak minta maaf mcm tu aje...

    ReplyDelete
  16. babi mu celaka..maaf pale peliaq mu..aku akn ajr mu nt.sp tau babi Ni dok mn.nk g ajr sikit

    ReplyDelete
  17. kalo time Raya cina diaorg main mercun dari tengah malam sampai subuh kite x bising pun.. mcm celaka jer bising bila org lain nak Raya.. Cina makan babi mmg macam nie.. Jgn maafkan dia.. pastikan hukuman dia nie lagi teruk dari kiki sbb racist nk mampus

    ReplyDelete
  18. Rasanya cina ni takada pegangan agama pun sebab tu tak tau hormat dengan orang lain. Orang kata biar muka hodoh tp jangan jadi bodoh. Kalau tak suka pun takpayah la post kat twitter. Kan dah nampak cam beruk.... what a loser.

    ReplyDelete
  19. Kalau dibiarkan TANPA SEBARANG TINDAKAN akan lahirlah lebih ramai manusia macam ni...ISU AGAMA ISU YANG AMAT SERIUS...hanya orang yang tak serius pada agama TAK RASA APA-APA...Saya minta pihak PDRM ambil tindakan tegas..

    ReplyDelete
  20. Buat hal lepas tu minta maaf. Dah jadi trend ... Sampai bila nak sabar ? . Tolong la ambik tindak wahai pihak berwajib.

    ReplyDelete
  21. Go to hell la mung tok pek.....kafir laknatullah...

    ReplyDelete
  22. kurang ajaq niii..nk mampos dia ni...Allah huakbar

    ReplyDelete