Kini Siakap Keli boleh didapati di Play Store! Dapatkan sekarang untuk Smartphone anda. Saya mahu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages


Monday, August 18, 2014

No Comment


KUALA LUMPUR – Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah berkata baginda bersedia melepaskan jawatan Presiden Konfederasi Hoki Malaysia (MHC) pada mesyuarat agung tahunan (AGM) akan datang badan sukan itu.

Tengku Abdullah bertitah sudah tiba masanya badan induk sukan itu diterajui oleh pemimpin yang komited dan berpengaruh termasuk dalam urusan mendapatkan dana bagi memajukan sukan hoki negara.

“Saya fikir MHC perlu sedikit rombakan…Saya telahpun buat kenyataan yang saya berhasrat melepaskan jawatan itu.

“Saya ingin menyerahkan tempat itu kepada seseorang yang dapat menaikkan lagi hoki…Kenyataan saya ini tidak perlu dibahaskan. Ini hasrat saya, itu saja,” titah Tengku Mahkota Pahang itu.

Tengku Abdullah bertitah kepada pemberita selepas mempengerusikan Mesyuarat Anggota Jawatankuasa Tertinggi MHC di sini hari ini.

Sepanjang dua penggal memimpin sukan hoki, Tengku Abdullah bertitah secara keseluruhan baginda berpuas hati dengan pencapaian pasukan negara walaupun prestasi skuad kebangsaan kurang memuaskan kebelakangan ini.

“Saya berpuas hati dengan pencapaian skuad hoki negara. Namun sudah sampai masanya bagi memberi peluang kepada individu yang boleh berbakti kepada hoki.

Memang ada sedikit tersinggung (susulan prestasi skuad hoki) tetapi bukan bermakna saya tidak berpuas hati.

“Saya sudah melakukan yang terbaik untuk pasukan hoki negara, pencapaian terbaik…jika ada orang nak datang (sebagai presiden MHC), saya kosongkan kerusi itu. Tidak perlu emosi mengenainya,” titah baginda.

Tengku Abdullah bertitah pemilihan kepimpinan baharu MHC akan dilakukan pada AGM 2014-2018 iaitu selepas Sukan Asia di Incheon, Korea Selatan, yang berakhir 4 Oktober.

MHC turut mencalonkan Tengku Abdullah sebagai Presiden Persekutuan Hoki Asia pada pemilihan yang akan diadakan pada 31 Ogos ini. – BERNAMA

0 comments:

Post a Comment