Kini Siakap Keli boleh didapati di Play Store! Dapatkan sekarang untuk Smartphone anda. Saya mahu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages


Saturday, September 6, 2014

No Comment

PUTRAJAYA – Perdana Menteri Australia Tony Abbott, yang dalam rangka lawatan rasmi pertama beliau di Malaysia sejak dilantik memegang jawatan itu, diberi sambutan rasmi di Dataran Perdana di sini hari ini.

Ketibaan perdana menteri Australia itu yang melakukan lawatan rasmi sehari, di Dataran Perdana pada pukul 10.04 pagi disambut rakan sejawatnya Datuk Seri Najib Tun Razak dan disusuli dengan lagu kebangsaan kedua-dua negara dimainkan.

Abbott kemudian memeriksa barisan kawalan kehormat terdiri daripada 104 pegawai dan anggota Batalion Pertama Rejimen Askar Melayu Diraja.

Turut hadir pada majlis sambutan itu ialah Menteri Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein, Menteri Pengangkutan Datuk Seri Liow Tiong Lai, Ketua Setiausaha Negara Tan Sri Dr Ali Hamsa, menteri Kabinet, diplomat asing dan pegawai kanan kerajaan.

Abbott dan Najib kemudiannya mengadakan pertemuan empat mata dan diikuti mesyuarat delegasi tertutup bagi membincangkan kerjasama sedia ada dan perkara kepentingan bagi kedua-dua negara. – BERNAMA

0 comments:

Post a Comment