Kini Siakap Keli boleh didapati di Play Store! Dapatkan sekarang untuk Smartphone anda. Saya mahu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages


Saturday, October 4, 2014

One Comment


Berikutan kenaikan minyak sebanyak 20 sen baru-baru ini, Perdana Menteri, Dato' Seri Najib Tun Razak telah berkongsi satu satu kenyataan dari KPDNKK di FB beliau yang menjelaskan mengenai isu rasionalisasi subsidi.

Dalam kenyataan itu, KPDNKK telah menjawab 10 soalan yang menjadi isu setelah kenaikan minyak tersebut.

Hasil perkongsian itu, pelbagai maklum balas diberikan oleh pengguna laman sosial yang lain, dan rata-rata memberikan maklum balas negatif.Ini baru sebahagian dari komen yang membantah kenaikan minyak baru-baru ini. Status ini telah mendapat lebih dari seribu komen dari pengguna laman sosial dan kebanyakannya adalah negatif 

Lebih teruk, status lain yang dimuat naik oleh DS Najib turut dijadikan tempat untuk meluahkan kemarahan tentang isu kenaikan minyak ini walaupun langsung tiada kaitan dengan isu tersebut. Nampaknya isu kenaikan minyak kali ini memberi kesan yang amat mendalam kepada rakyat. - SiakapKeli.com1 comments:

  1. Subsidi minyak hanyalah gimik krjn utk mengawal harga minyak. Minyak adalah milik mutlak rakyat & negara. Tiada subsidi yg perlu dibayar. Petronas telah dilantik utk menguruskan pencarigalian minyak negara ini & perlu membayar royalti kpd negeri pemilik & Krjn Persekutuan. Tanyalah Tun Saleh Abas. Jd dr mana timbulnya isu subsidi ini? Rakyat Maaysia sepatutnya dpt hidup lbh selesa.tanpa jurang perbezaan yg ketara antara rakyat. Selps kenaikan ini jurang akan bertmbh besar & masalah ragut, samun, rompak dsbnya pasti meningkat akibat desakan hdp.

    ReplyDelete