Hari ni, SK ingin berkongsi dengan para pengunjung cara yang sebetulnya untuk memotong buah-buahan. Lain buah lain caranya. Disini SK akan senaraikan beberapa buah-buahan yang biasa dimakan di Malaysia.
Buah Mangga
Kulit Buah mangga biasa orang kita koyak guna pisau. Tapi dengan teknik ini, buah mangga dikoyak dua, kemudian di kopak kulitnya menggunakan cawan. Cepat dan kemas.
Tembikai
Bila makan tembikai, mulut kita mesti comot kan? Cara untuk tidak comot adalah dengan memotong tembikai seperti di bawah
Buah Oren
Jalan paling mudah untuk kupas buah oren adalah dengan menggunakan jari tangan kita. Tapi ada cara yang lebih mudah dah sistematik
Limau Kasturi
Buah yang biasa digunakan dalam masakan. Dengan teknik potongan ini, kita akan dapat menggunakan limau kasturi secara 100%. Pasti menjimatkan wang.
Walaupun sedikit, harap artikel ini dapat membantu pengunjung SiakapKeli sekalian - SiakapKeli.com
0 comments:
Post a Comment