Kini Siakap Keli boleh didapati di Play Store! Dapatkan sekarang untuk Smartphone anda. Saya mahu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages


Saturday, July 12, 2014



Hari ni, SK ingin berkongsi dengan para pengunjung cara yang sebetulnya untuk memotong buah-buahan. Lain buah lain caranya. Disini SK akan senaraikan beberapa buah-buahan yang biasa dimakan di Malaysia.

Buah Mangga
Kulit Buah mangga biasa orang kita koyak guna pisau. Tapi dengan teknik ini, buah mangga dikoyak dua, kemudian di kopak kulitnya menggunakan cawan. Cepat dan kemas.


Tembikai
Bila makan tembikai, mulut kita mesti comot kan? Cara untuk tidak comot adalah dengan memotong tembikai seperti di bawah



Buah Oren
Jalan paling mudah untuk kupas buah oren adalah dengan menggunakan jari tangan kita. Tapi ada cara yang lebih mudah dah sistematik



Limau Kasturi
Buah yang biasa digunakan dalam masakan. Dengan teknik potongan ini, kita akan dapat menggunakan limau kasturi secara 100%. Pasti menjimatkan wang.



Walaupun sedikit, harap artikel ini dapat membantu pengunjung SiakapKeli sekalian - SiakapKeli.com

0 comments:

Post a Comment