Kini Siakap Keli boleh didapati di Play Store! Dapatkan sekarang untuk Smartphone anda. Saya mahu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages


Thursday, September 18, 2014

No Comment

PETALING JAYA – Tiga lagi jenazah mangsa nahas Penerbangan Malaysia (MAS) MH17 akan tiba di tanah air pada pagi Jumaat, kata Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Liow Tiong Lai.

Beliau berkata, jenazah itu akan tiba pada kira-kira pukul 8.30 pagi di Kompleks Bunga Raya, Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

“Ini akan menjadi ketibaan kelima bagi jenazah (mangsa MH19) yang dibawa pulang ke Malaysia.

“Kita akan melakukan istiadat penghormatan seperti ketibaan-ketibaan lain sebelum ini,” katanya dalam satu kenyataan pada Rabu.

Liow berkata, penerbangan dari Belanda itu akan membawa pulang jenazah Muhammad Afzal Tambi dan Marsha Azmeena Tambi, anak kepada Tambi Jiee yang turut terlibat dalam nahas, dan seorang anak kapal, Shaikh Mohd Noor Mahmood.

“Pakar forensik di Belanda turut mengenal pasti mayat Liew Yau Chee, Tan Siew Poh, Meling anak Mula, Metthew Ezekial Sivagnanam dan Lee Kiah Yeen.

“Pihak berkuasa Belanda masih belum mengumumkan mengenai penghantaran pulang jenazah-jenazah ini,” katanya.

Liow, yang juga Presiden MCA berkata, setakat ini, sejumlah 224 penumpang MH17 telah dikenal pasti, dengan 74 mangsa masih dalam proses pengecaman.

“Daripada 44 rakyat Malaysia yang menaiki MH17, 41 melibatkan 26 penumpang dan 15 anak kapal telah dikenal pasti,” katanya. – mStar Online

0 comments:

Post a Comment