Kini Siakap Keli boleh didapati di Play Store! Dapatkan sekarang untuk Smartphone anda. Saya mahu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages


Sunday, August 31, 2014


Satu gambar yang memaparkan seekor kucing yang pecah mulut dikhabarkan kerana mencuri ikan menjadi semakin viral di inernet.

Berita yang dilaporkan melalui mymediahubonline itu juga menjelaskan bahawa kucing tersebut telah dipukul oleh seorang peniaga ikan di pasar Selayang hanya kerana mencuri ikan.
Bagaimana pun, kucing tersebut kini dijaga oleh seorang manusia yang kesian dengan nasib kucing tersebut. Kejam sungguh manusia ni. Kalau ya pun geram, tak payah la pukul sampai berdarah-darah. Dah la mulut pulak tu. Macam mana dia nak makan???  - SiakapKeli.com

2 comments:

 1. Kadang-kadang Allah hantar seekor kucing untuk menjadi guru dan menguji kita supaya kita muhasabah.
  Jika seekor kucing datang meminta makanan, tapi kita halau dia, itu tanda kita kedekut dengan rezki yang Allah beri pada kita. Padahal kucing tu minta sedikit sahaja dari sisa makanan kita. Kita ada duit beribu-ribu, apa ruginya beli sebungkus nasi beri pada kucing.
  Kadang-kadang kucing bawa lari seekor ikan kembong yang kita beli di pasar. Anggaplah itu rezeki untuk kucing tu. Tak payahlah kejar kucing tu keliling kampung! Dia bukan ambil semua, seekor saja. Lainlah kalau kucing tu bawa lari peti sejuk, boleh la kejar sebab mahal.
  Kita cita-cita nak syurga firdaus, tapi kita kedekut pahit. Muhasabahlah diri kita.
  Jika nak jadi cepat kaya, murah rezeki, panjang umur, dan terang dalam kubur nanti, selalulah kita beri makan pada binatang. Setiap makanan kita beri makan binatang itu dikira sedekah.

  ReplyDelete
 2. Celakalah peniaga ikan ni seperti mana dia telah celakakan kucing ni.

  ReplyDelete