Kini Siakap Keli boleh didapati di Play Store! Dapatkan sekarang untuk Smartphone anda. Saya mahu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pages


Thursday, August 21, 2014

No Comment

TELOK KEMANG – Sebanyak enam daripada 20 buah gerai di Dataran Sri Kemang, Telok Kemang hangus terbakar dalam kejadian awal pagi tadi.

Kejadian berlaku sekitar jam 1.30 pagi itu mengakibatkan gerai makan dipantai terkenal Telok Kemang ini hangus terbakar.

Seorang mangsa, Husin Aton, 52, berkata, ini adalah kejadian kebakaran pertama berlaku di kawasan gerai Pantai Telok Kemang sejak dia mula berniaga hampir 40 tahun di situ.

“Kerugian yang dialami juga mencecah puluhan ribu memandangkan di dalam gerai ini teralu banyak barang berniaga yang disimpan,” katanya.

Dalam pada itu, Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Telok Kemang, Mohd Izwan Said berkata, struktur gerai yang di bina dengan papan menyebabkan api merebak dengan cepat.

“Walau bagaimanapun, melalui kaedah offensive, pasukan bomba berjaya mengawalnya api dengan baik.

“Di gerai berkenaan, dianggarkan hampir 30 tong gas memasak milik peniaga gerai itu dan dengan kaedah offensive kita berjaya mengawal api seterusnya mengelakkan tong gas berkenaan meletop sekaligus memburukkkan keadaan kebakaran,” katanya.

Seramai 20 anggota bomba dengan dua jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat Telok Kemang dan Port Dickson terlibat dalam operasi menyelamat ini. - Sinar Harian

0 comments:

Post a Comment